Katica Vendégház Bakonybél - Zirci Ciszterci Apátság

Zirci Ciszterci Apátság
(12km)

Az 1182-ben alapított Zirci Apátság épületegyüttese az elmúlt években újabb felújításon esett át, így a látogatók eredeti szépségében csodálhatják meg a barokk templomot, a hozzátartozó díszudvart és romkertet, továbbá a 2013-ban megnyitott Látogatóközpontot is, melyben interaktív rendtörténeti kiállításon vehetnek részt. 

Web: www.zirciapatsag.hu  

Katica Vendégház Bakonybél - Cseszneki Vár

Cseszneki vár
(22km)

Győr felé haladva a 82-es főútvonal mellett elhelyezkedő több mint, 700 esztendős várrom egész évben várja az érdeklődőket. A 13. században épült gótikus stílusú Cseszneki Vár a magyar történelem folyamán többször is kiemelkedő szerephez jutott, mint például a török időkben vagy éppen a Rákóczi szabadságharc idején. 

Web: www.csesznek.hu  

Katica Vendégház Bakonybél - Zirci Arborétum

Zirci Arborétum 
(12km)

Minden korosztály számára kiváló kikapcsolódást nyújt az arborétum különleges növény- és állatvilága, a Cuha-patakot átszelő kő- és fahidak és a műemléki védettségű filagória. Ez a természetvédelmi terület nem csak Zirc városának meghatározó értéke de országos jelentőséggel is bír, hiszen a ciszterci rend már a 12. században megalapította, majd folyamatosan bővítette. 

Web: www.zirciarboretum.hu  

Katica Vendégház Bakonybél - Borostyán kút

Borostyán-kút 
(3km)

Két, a magyar történelemben és Bakonybél történetében fontos szerepet betöltő szent emlékét őrzi a falutól 1 km-re fekvő kedvelt kirándulóhely. A hagyomány szerint a béli monostort alapító Szent Günther és a később vértanúhalált halt Szent Gellért is e hely közelében töltött remeteségben néhány évet. Először 1826-ban emeltek az emlékhelyen kápolnát, amelyet a 19. század végén a ma álló épület váltott fel.  

Katica Vendégház Bakonybél - Cuha-völgyi vasút

Cuha-völgyi Műemlék Vasútvonal (12km)

Természetkedvelő vendégeink figyelmükbe ajánljuk a Cuha-völgyében kanyargó Veszprémet és Győrt összekötő vasútvonalat, amely bár 1896-ban épült, mind máig hazánk egyik legszebb hegyi pályája. A  vonatok útja sziklaszurdokokba vájt alagutakon, mészkőszikla-ormokon és viaduktokon vezet keresztül, melyek feledhetetlenné teszik az utazást.

Web: www.bakonyvasut.hu  

Katica Vendégház Bakonybél - Bringaréna, Eplény

Bringaréna - Eplény 
(15km)

Magyarország egyetlen négyüléses felvonója Vendegházunktól csupán egy 15 perces autózásra van. A libegő a Malom-völgyből viszi fel utasait az Álmos-hegyi kilátóhoz, ahol gyönyörű látvány fogadja őket. Tiszta időben akár még a Balatont is lehet látni. Az aktív turizmus szerelmeseinek páratlan kikapcsolódást jelenthet az itt található Bringaréna.

Web: www.bringarena.com  

Katica Vendégház Bakonybél - Pannon Csillagda

Pannon Csillagda - Bakonybél (2km)

A 2012-ben megnyitott csillagászati élménycentrum minden látogató számára különleges élményt nyújt. Az itt található csillagászati és űrkutatás történeti kiállításon láthatunk többek között meteoritot és antik távcsöveket, továbbá megismerkedhetünk a teleszkópok szerkezetével és működésével is. 

Web: www.csillagda.net

Katica Vendégház Bakonybél - Szent Mauríciusz Monostor

Szent Mauríciusz Monostor - Bakonybél (2km)

A béli monostort az első szerzetesek Szent István király adományának köszönhetően alapították meg 1018-ban. A látogatókat az itt élő szerzetesek vezetik körbe a monostor területén, amely egy saját bio-kertészetet is működtet, ahol a gyógynövényeket és gyümölcsöket organikus módszerekkel termesztik. 

Web: www.szentmauriciusz.hu  

Katica Vendégház Bakonybél - Hubertlaki tó

Hubertlaki-tó 

Aki járt már az Erdélyben található Gyilkos-tónál, melyet egy hegyről leszakadó törmelék hozott létre, az bizonyára tudja, hogy a vízből tömegesen kiálló, halott fák csonkja bizony, izgalmas látvány. Ha valaki azt gondolja, kis hazánkban hasonlót nem talál, akkor téved! A Hubertlaki tó (Bakonyi “Gyilkos-tó”) a Farkasgyepűi Erdészet által nemrég rendbetett környék a Hubertlaki tavat öleli részben körbe. A tavat a Hamuházi-séd táplálja, keletkezésének oka egy mesterséges gát.  

Katica Vendégház Bakonybél - Herendi Porcelánmanufaktúra

Herendi Porcelánmanufaktúra (20km)

A Porcelanium Látogatóközpontban megtekinthető hatalmas gyűjtemény, felsorakoztatja a Fischer Mór gyáralapító idejéből származó egyedi kézműves munkával készített porcelánokat, a világkiállítások díjnyertes darabjait és a már új formavilágot képviselő neves képzőművészekkel együtt megálmodott alkotásokat is.

Web: www.herend.com  

Katica Vendégház Bakonybél - Papod-hegyi kilátó

Papod-hegyi kilátó (8km)

Az impozáns, borovi fenyőből készült építményhez panorámaterasz is társul. Magasságának köszönhetően minden irányba csodálatos panoráma tárul elénk. Északi irányba látható Zirc városa, a Kőris-hegy, a Som-hegy és a Pannonhalmi Apátság. Északkeletre látható tiszta időben Környe és a Tési-fennsík szélkerekei. Keleti irányba Várpalota és a lőtér található. 

Katica Vendégház Bakonybél - Veszprémi vár

Séta a Veszprémi Várban (35km)

Ha egyszer a Bakonyban járunk, érdemes meglátogatni a Királynők városát, Veszprémet is. Itt található például a Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény, a Csikász Galéria, a Szentháromság téren a László Károly Gyűjtemény és a Magyar Építőipari Múzeum Téglagyűjteménye, a Tegularium, melyek a Dubniczay-ház barokk épületében kaptak helyet. 

Web: www.veszpreminfo.hu

Katica Vendégház Bakonybél - Pannonhalmi Apátság

Pannonhalmi Bencés Főapátság (50km)

A több mint ezer éves múltra visszatekintő Főapátságot 1996 óta Világörökségi helyszínként is számon tartják. Zirctől Győr felé haladva a 82. főútról már messziről látni lehet a közel 300 méter magas dombra épült klasszicista stílusú épületegyüttest. 

Web: www.bences.hu

Katica Vendégház Bakonybél - Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark

Sobri Jóska Bakonyi Kaland- és Élménypark - Kislőd (35km)

A Vendeghaztol csupán 30 percnyire lévő park számtalan lehetőséget kínál az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek: lovaglás, kerékpártúra, falmászás, ugróasztalok, íjászat, vízi akadálypályák, horgászat, rodeo bika, sőt Közép-Európa leghosszabb drótkötélpályájája is itt található.

Web: www.bakonyikalandpark.hu